Å skjule seg bak en maske

Categories Blogg

Vi mennesker har mange måter å beskytte oss på, og den enkleste måten er ofte å skape en fasade vi ønsker at andre skal se. Vi skaper en historie og et avtrykk, en historie som forteller oss hva vi er og den vi tror vi er. Den historien er ikke alltid sann. Vi tar gjerne på oss en maske for å virke bedre. En maske som hele tiden passer på at andre mennesker får det rette inntrykket, et inntrykk som man ikke alltid kan stå inne for. Vi lager ofte en fasade som vrir litt på virkeligheten, og som skjuler sider ved oss selv som vi ikke er fornøyd med. Vi prøver å lage en forbedret utgave av oss selv, uten å vise svakhetene våre. Det eneste det bidrar til er at vi ikke skiller oss nevneverdige ut. Vi vet alle at mennesker trenger det grunnleggende behovet for aksept og tilhørighet. For noen kan tenke at man ikke er bra nok uten. Som at man forteller verden at jeg har det bra, men innerst inne så vet man ikke lenger hvem man er. Som å skjule sin smerte bak et usikkert smil. 

Vi lever i et samfunn hvor det ventes at vi skal ha et fullkomment liv, med fullkomment ekstrakapasitet, fullkomne barn og en fullkommen jobb. Som å drukne oss selv i en elv av frykt, krav, press og forventninger. En kamp med følelser preget av angst og mindreverd. Om ikke vi kunne dempet stormene, at et sterkt ror kunne nå de kraftige vindene og gi et kompass tilgjengelig når vi mister retningen og at den heller kunne vise vei til den trygge havnen når vi trenger den. Det kan tilsynelatende ofte se ut som om alle rundt deg har det bra i sin verden, men vi glemmer fort at disse menneskene også har satt på seg sine masker. 

Når jeg ser menneskene bak alle disse maskene eller fasadene, så ser jeg mange vakre sjeler. Skulle ønske noen ganger at vi kunne vise mer av den virkelige jeg. Man kan bli forundret over hvor mange som vil omfavne ditt rette jeg med glede, fordi du viser noe alle egentlig lengter etter. 

-Victoria

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *